grote lampenkap lampenkap groot Grote lampenkappen grote lampenkap


Grote lampenkappen

Lampenkappen zijn er in diverse formaten. Van klein schemerlampje in de vensterbank tot letterlijk grote lampenkappen van een doorsnede van wel 3 tot 6 meter.

Het formaat van een grote lampenkap maakt voor de productie heel veel uit. Bij de grote lampenkappen spelen andere krachten en spanningen dan het kleine lampenkapje. Dit zorgt ervoor dat voor de grote lampenkap ander materiaal gebruikt wordt. Een lampenkap die groot is, is vaak gemaakt van stof geplakt op PET folie in plaats van stof op pvc. De grote lampenkap heeft meerdere naden dan een kleine lampenkap omdat het materiaal vaak in platen van bepaalde afmetingen geleverd wordt. Het draadwerk is vaak dikker of bestaat uit kokerprofiel. Tenslotte is de afwerking een lampenkap die groot is ook anders.

Toepassingen van grote lampenkappen

Een lampenkap die groot is worden vaak als eyecatcher toegepast op stands bij beurzen of hangen in representatieve ruimten van gebouwen. Vaak als een combinatie van meerdere grote lampenkappen bij elkaar.

Zo kunnen grote lampenkappen in variŽrende afmetingen boven elkaar of in trossen hangen. Ook komt de zogenaamde donutvorm voor. Dit is een grote lampenkap met een iets kleinere doorsnede, die in een grote lampenkap met iets grotere doorsnede maar gelijke hoogte hangt. De ruimte tussen de beide grote lampenkappen kan zowel boven als onder met een plaat van kunststof zijn afgedekt. De lichtbronnen hangen vaak in deze tussenruimte van de grote lampenkappen, maar kunnen ook midden in de binnenste grote lampenkap hangen.

Ook hele grote vierkante lampenkappen met bijvoorbeeld een geprinte tekst kunnen voorkomen. Vaak zijn die wel van kokerprofiel gemaakt. Tenslotte kunnen grote ellipsvormige lampenkappen een leuke decoratieve afwisseling zijn.

lampenkap
lampenkap voor de standbouwer